Tag Archive: Nissan


My beautiful and very fun-to-drive 2003 Nissan Altima 3.5 SE V6, is about to be sold, probably within a week.

1/21/2010: I cleaned out my garage to make room for the new Volt and for now have been parking my Altima there.

From 68 Chevy

I will be getting myself a new 2011 Chevy Volt.  Here’s what mine will look like:




Its color is called “Silver Ice Metallic” although in the photos here it almost looks white.

I am just too excited about getting my Volt!  Still have a bit of work to do cleaning out my garage and getting the ’68 pickup slid over to make room to park the Volt next to it.  I don’t intend to leave the Volt out in the weather.  Plus I need to obtain and install the 240V charger in my garage.

Update 1/14/2011: My garage is cleaned out!  I’ll start parking my Altima in it today while waiting for the Volt.  Also, the Volt has been in the same status dated 12/28/2010, and today there is a new status.  I think it may be at the dealer or soon-to-be there.  I’ll check with them Monday.

Update 1/22/2011: Removed links to sale information of the Altima because I have a buyer.  Added photo I took last night of ’68 Chevy pickup moved over and garage cleaned, Altima parked next to it.  Update on the Volt: It was travelling through Ohio on Tuesday and was travelling through Arkansas yesterday.  So it will be here soon!

Update 1/31/2011: The Volt was at the dealer on 1/27/2011 and was ready for me to pick it up the afternoon of 1/28/2011.  I have been driving it every day since then and have officially sold the Altima.  Photo gallery here.

Oct 5 2009: O2 sensor update:  It happened again for the first time since Aug 3, 2 months ago.  Also it happened on a Monday afternoon right after starting it to go to work.  At the time, I hadn’t started my car in over 50 hours.  If I remember correctly, the same situation was true on Aug 3.  I hope the coming cold weather won’t be exacerbating the problem.

By the way, I was previously mistaken about when the inspection is due.  I though it was due in September, but that was the registration.  I think the inspection will be due in March.

Aug 12 2009: My 2003 V6 Nissan Altima seems to have an O2 sensor that is going out.

I have over 80,000 miles on it, so it’s probably about time for it to go out.  My inspection is due next month, so I don’t have much time to replace it.  Monday Aug 3, the SES / Service Engine Soon light came on.  It was OBDII code 0031.  I cleared the code at around 8:00 that night and as of today, Wednesday Aug 12, the SES light hasn’t come back on yet.  (I hope this will last to the inspection.  O2 sensors are expensive.)

I looked up the OBD2 code in the service manual I have.  It told me there is an open to the heater in the O2 sensor.  It could be a wire as well, I don’t know yet.  If I have to, I’ll troubleshoot it in time to renew the car’s inspection.  I just hope I don’t have to replace 2 of them at once, like I’ve heard you’re supposed to do when one has to be replaced.  This car has 4 O2 sensors altogether.